Bedankt Books4Life!

Ieder jaar doneert Books4Life Nijmegen de jaaropbrengst aan meerdere goede doelen. Dit jaar hebben wij het geluk dat wij daar 1 van mogen zijn! We zijn Books4Life dan ook hartstikke dankbaar voor hun donatie van maar liefst 2300 euro.

Afrikamuseum

12 augustus

Op 12 augustus gingen we met kinderen en ouders naar twee verschillende locaties in Berg en Dal: Tivoli en het Afrikamuseum. We dachten van tevoren dat het handig was dat dit zo dichtbij was. Maar uiteindelijk leek fietsen naar het Afrikamuseum met zo’n grote groep kinderen die niet allemaal zo behendig zijn op de fiets geen goed idee. En er waren zoveel aanmeldingen voor Tivoli dat dat ook niet met auto’s te doen was. Dankzij de hulp van COA konden we uiteindelijk allemaal met de bus, die afgeladen vol was.

De eerste groep van 15 kinderen, 3 ouders en begeleiders werd afgezet bij het Afrikamuseum. De temperatuur van boven de 30 graden maakten het Afrikagevoel helemaal compleet. We zetten de tassen allemaal onder een boom met een paar kleedjes om op te zitten. De kinderen vonden het erg leuk dat ze zelf mochten gaan rondlopen en kijken in het buitenmuseum. Er waren daar twee workshops: muziek maken met water en blockprints. De muziekworkshop werd begeleid door een  zeer enthousiaste docent, die de kinderen van een heel makkelijk ritme naar steeds moeilijker leidde. Omdat er buiten ons nóg een grote groep kinderen was, was er niet meteen plaats voor onze kinderen, maar ook de buitenring van toeschouwers werd ingeschakeld om mee te klappen en te zingen. Dat bracht meteen veel sfeer. Ook was er nog een doolhof gemaakt van strobalen, waarbinnen je allerlei opdrachtjes moest doen. Ondanks de waarschuwing dat het daarbinnen erg heet was, ging een grote groep van ons gewapend met een grote fles water het doolhof in, want als je de opdrachten goed had gemaakt, kreeg je een cadeautje. Na het doolhof togen een aantal kinderen naar de workshop blockprints om nog snel iets moois te maken. Leuk om nog een keer te herhalen op De Kleurfabriek, want er was eigenlijk te weinig tijd voor. Iedereen had een hele leuke middag en heeft zich prima vermaakt.

Met veel dank aan het Afrikamuseum die voor onze doelgroep gratis toegangskaartjes beschikbaar stelde.

Sport- en Spelmiddag

5 augustus 2020

Met iets meer dan 20 kinderen vertrokken we op deze warme woensdagmiddag naar de velden van VV Trekvogels. Daar hadden buurtsportcoach Coen en sportdocent Freek zes spellen voor de kinderen uitgezet. Na een pauze om te drinken legde Freek de spellen uit en deelde hij de kinderen in groepjes van vier in. Na 15 minuten ging het groepje naar het volgende spel en na twee spellen was er weer een pauze om water te drinken, wat te eten en lekker uit te rusten. De kinderen gingen telkens zo in het spel op dat ze de warmte helemaal vergaten en we hadden zoveel water meegenomen dat er zelfs nog water over was om elkaar nat te gooien. Rond 16.00 uur zwaaiden we onze sportdocenten gedag en wandelden we terug naar het AZC.

Circusdriedaagse

29-30-21 juli 2020

Op 29, 30 en 31 juli kwamen de mensen van Circus Stoffel circusworkshops geven aan de kinderen van 6-14 jaar. Op de eerste dag werd de piste van het circus uitgerold op de plaats achter gebouw F en startten we daar de middag gezamenlijk met een korte uitleg. Daarna werden de kinderen naar leeftijd in drie groepen verdeeld. De oudste groep begon met acrobatiek, de middelste met balanceren en de jongste groep startte met jongleren met ringen en kegels. Na een uur hard werken was er een kleine pauze om wat te drinken en begon de tweede ronde waarin elke groep weer een nieuw onderdeel kreeg. We sloten weer gezamenlijk af in de piste met een paar oefeningen en een ‘tot morgen!’

De tweede dag was het een stuk warmer dan de eerste en moesten we andere plekken, in de schaduw, zoeken om de pistes en matten neer te leggen. Dankzij de hulp van de kinderen die er al vroeg waren was alles snel op de goede plaats. Ook deze middag werd er weer in drie groepjes enthousiast geoefend met twee nieuwe onderdelen. In totaal had elk groepje vier verschillende onderdelen: acrobatiek, balanceren en twee verschillende onderdelen jongleren. Het leuke was dat er op die manier voor elk kind wel iets bij was waar hij of zij goed in was.

Op de derde middag mocht iedereen een onderdeel kiezen dat hij wilde presenteren aan de ouders in een kleine voorstelling aan het eind van de middag. Maar toen we die derde dag op het AZC aankwamen was het daar wel heel erg stil. Het was dan ook heel erg warm, de temperatuur liep in de loop van de middag op tot boven de 30 graden, en het bleek Offerfeest te zijn, waardoor sommige kinderen er niet waren. Na een ronde door de gebouwen trommelden we nog wat kinderen op. Uiteindelijk waren er toch met meer dan 20 kinderen om onder leiding van Circus Stoffel een leuke voorstelling in elkaar te zetten voor de ouders.  In de schaduw voor gebouw A liepen kinderen over het koord, jongleerden met kegels, diabolo’s, ringen en flowersticks en vertoonden de acrobaten hun kunsten, waarbij goed samengewerkt moest worden. Het was mooi om te zien dat ook de kinderen die wat verlegen binnenkwamen de eerste dag nu in de piste gingen staan om iets te laten zien. Na de voorstelling mochten de kinderen nog wat van de geleerde trucjes aan hun ouders leren en werd er afgesloten met voor iedereen een lekker waterijsje, wat zeer welkom was op deze hete dag.

In totaal namen iets meer dan 30 kinderen deel aan de workshops.

Rots- en Watertraining en de Leemkuil!

Leemkuil 1Leemkuil 2

22 juli 2020

De 2e dag van ons zomerprogramma. In de ochtend geeft Karin de Wild rots en watertraining.

Met allerlei spelletjes leert ze de kinderen stevig te staan en uitdagingen van andere kinderen te weerstaan. Op elkaar letten en samenwerken. De spelletjes zijn leuk en het samenwerken gaat prima. Omdat er nieuwe kinderen zijn die nog geen Nederlands spreken, wordt door een kind alles in het Arabisch uitgelegd. De sfeer is prima en we hebben veel plezier.

In de middag vertrekken we met kinderen en ouders naar de Leemkuil. We zijn met 45.

Er wordt uren met water gespeeld, op de skelters , ping pong en de grote glijbaan. Heel zonnig is het niet, maar wel lekker warm. Het blijft een ideale plek om naar toe e gaan. Veilig en veel te beleven.

Naar het Dijkmagazijn in Beuningen

Dijkmagazijn 1 Dijkmagazijn 2

Dijkmagazijn 315 juli 2020

Hierbij het verslag van een van de activiteiten van de afgelopen zomervakantie!

Om 13.30 staat er een touringcar klaar en vertrekken  we met 17 kinderen en 4 begeleiders naar Beuningen. Op de dijk staat William van den Akker ons op te wachten met een kar vol spullen. Hout, scheppen, tangen een grondboor,  handzagen en een kist vol stenen en stenenkaarten. We lopen van de Dijk naar de Waal met een boog om  de wilde paarden en koeien  langs en komen op een prachtig strandje. Daar mag iedereen aan het spelen slaan. Takken van de wilgenbomen zagen, takken knippen, in de bomen klimmen. Zand scheppen , watergeulen graven keien zoeken.  William kan er alles van vertellen. Uitrusten op een heuveltje, en kijken naar de grote schepen die voorbij komen.  Dan tot de knieën in het water en met een kampvuurtje sluiten we af. Een geweldige middag buiten. Hier komen we gauw nog een keer terug.