Weer open!

Nu de basisscholen weer open gaan, mogen wij dat gelukkig ook weer. We kunnen eindelijk weer een deel van de gewone activiteiten aanbieden! Ook is de jongerenavond op woensdag weer van start gegaan, deze vindt zich geheel buiten en op afstand plaats. We zijn erg blij om weer van start te kunnen gaan en hopen dat het zo voortzet, zodat we wat kunnen blijven betekenen voor de kinderen en jongeren op het azc.

De tweede lockdown

We hebben er voor gevreesd, maar zo gehoopt dat deze tijd niet zou komen. Er is een tweede lockdown aangekondigd die vrij direct van start gaat. Aangezien ook deze keer de basisscholen gesloten worden, achten wij ons genoodzaakt om ook onze deuren te sluiten voor activiteiten. Ook dit keer denken we na over alternatieven, maar het heropenen van het luik biedt weinig perspectief. We hebben dan ook de lastige keuze moeten maken om even niks aan te bieden. Wel blijven we druk bezig met het bedenken van hoe we verder kunnen in deze ingewikkelde tijd en hopen we zo snel mogelijk weer van start te kunnen.

Het vaste programma

Het is zover! We kunnen terug naar ons vaste programma van activiteiten. Ook nu moeten we nog rekening houden met de maatregelen. Dit betekent ook hier de handen extra vaak wassen, desinfecteren en zorgen dat er genoeg lucht ventileert. Maar ondanks de extra maatregelen die we moeten nemen, zijn we ontzettend blij dat dit weer kan. Zowel de kinderen als de vrijwilligers hebben het duidelijk gemist! We hopen dit zo te kunnen blijven voortzetten.

De zomervakantie

Gedurende de zomervakantie konden we gelukkig weer activiteiten organiseren. De activiteiten vonden veelal buiten plaats om zoveel mogelijk risico te voorkomen. Het was een uitdaging om in deze periode vooruit te plannen en dit vereiste veel flexibiliteit. Ons team van vrijwilligers heeft deze flexibiliteit en ook de benodigde vastberadenheid ingezet om er een fantastische zomer van te maken. Over de activiteiten die in de zomervakantie hebben plaatsgevonden is meer te lezen bij Nieuws!

Lockdown 1, wat nu?

Net zoals voor velen, is het voor ons ook schrikken als we plots dicht moeten en onze activiteiten niet meer voort kunnen zetten. De eerste lockdown hakt er dan ook hard in. Alle vrijwilligers denken na over een creatieve oplossing om toch nog wat te kunnen betekenen voor de kinderen. Daar komt dan ook snel een goed idee naar voren. Een van onze ruimtes heeft een luik die uitkomt in de hal. Vanuit hier kunnen we knutselmaterialen uitgeven en spelletjes uitlenen. Een vaste vrijwilligster beheert het luik en een andere vaste vrijwilligster laat één voor één de kinderen naar binnen. Zo kan iedereen afstand van elkaar houden, is er een contact moment met de gezinnen én kunnen we nog hulp bieden met het constant thuiszitten. De vrijwilligsters openen dit luik de eerste tijd 2 keer per week en schakelen daarna over tot 1 keer per week. Dit zet zich voort tot aan de zomervakantie.