Circusdriedaagse

29-30-21 juli 2020

Op 29, 30 en 31 juli kwamen de mensen van Circus Stoffel circusworkshops geven aan de kinderen van 6-14 jaar. Op de eerste dag werd de piste van het circus uitgerold op de plaats achter gebouw F en startten we daar de middag gezamenlijk met een korte uitleg. Daarna werden de kinderen naar leeftijd in drie groepen verdeeld. De oudste groep begon met acrobatiek, de middelste met balanceren en de jongste groep startte met jongleren met ringen en kegels. Na een uur hard werken was er een kleine pauze om wat te drinken en begon de tweede ronde waarin elke groep weer een nieuw onderdeel kreeg. We sloten weer gezamenlijk af in de piste met een paar oefeningen en een ‘tot morgen!’

De tweede dag was het een stuk warmer dan de eerste en moesten we andere plekken, in de schaduw, zoeken om de pistes en matten neer te leggen. Dankzij de hulp van de kinderen die er al vroeg waren was alles snel op de goede plaats. Ook deze middag werd er weer in drie groepjes enthousiast geoefend met twee nieuwe onderdelen. In totaal had elk groepje vier verschillende onderdelen: acrobatiek, balanceren en twee verschillende onderdelen jongleren. Het leuke was dat er op die manier voor elk kind wel iets bij was waar hij of zij goed in was.

Op de derde middag mocht iedereen een onderdeel kiezen dat hij wilde presenteren aan de ouders in een kleine voorstelling aan het eind van de middag. Maar toen we die derde dag op het AZC aankwamen was het daar wel heel erg stil. Het was dan ook heel erg warm, de temperatuur liep in de loop van de middag op tot boven de 30 graden, en het bleek Offerfeest te zijn, waardoor sommige kinderen er niet waren. Na een ronde door de gebouwen trommelden we nog wat kinderen op. Uiteindelijk waren er toch met meer dan 20 kinderen om onder leiding van Circus Stoffel een leuke voorstelling in elkaar te zetten voor de ouders.  In de schaduw voor gebouw A liepen kinderen over het koord, jongleerden met kegels, diabolo’s, ringen en flowersticks en vertoonden de acrobaten hun kunsten, waarbij goed samengewerkt moest worden. Het was mooi om te zien dat ook de kinderen die wat verlegen binnenkwamen de eerste dag nu in de piste gingen staan om iets te laten zien. Na de voorstelling mochten de kinderen nog wat van de geleerde trucjes aan hun ouders leren en werd er afgesloten met voor iedereen een lekker waterijsje, wat zeer welkom was op deze hete dag.

In totaal namen iets meer dan 30 kinderen deel aan de workshops.

Posted in Nieuws.